24

april

Corona update

door Pieter Naber // in Nieuws

Beste leden, ouders en verzorgers,

Graag willen we jullie op de hoogte brengen wat de aanpassing aan de landelijke Coronamaatregelen voor de Leidse Reddingsbrigade en Zwemschool Leiden betekenen voor jullie.

Zwemavonden en diplomazwemmen

 • De zwemavonden gaan nog steeds niet door, dit duurt tot minimaal 20 mei 2020.
 • Hierdoor wordt het een onmogelijke taak voor ons om de (Junior) Lifeguard-, Lifesaver-, Zwemmend Redder – en Junior Redder examens nog voor de zomervakantie in te plannen. We onderzoeken de mogelijkheid om na de zomervakantie een extra examenmoment in te lassen. We denken in dit geval aan december 2020.
 • Voor de (gecancelde) NRZ-examens onderzoekt Zwemschool Leiden of er een oplossing te vinden is om deze nog voor de zomervakantie te organiseren. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het moment dat we weer zwemles kunnen geven.

Waterhulpverlening, EHBO en evenementen

 • Alle vergunningsplichtige evenementen tot 1 september zijn afgelast. Hierdoor zullen er minder evenementen zijn waarbij de Leidse Reddingsbrigade aanwezig is voor de veiligheid en toezicht.
 • De trainingen en opleidingen zullen in de huidige situatie ook nog niet van start kunnen gaan.
 • Voor de EHBO-herhalingen worden digitale bijeenkomsten georganiseerd.

Activiteiten en facilitair

 • Clubhuis de Klos zal in ieder geval gesloten blijven zolang de maatregelen voor de horeca gelden. Hoe Clubhuis de Klos open kan, is afhankelijk van de manier waarop de maatregelen verlicht zullen gaan worden.
 • De Kidsdag zal verplaatst worden naar het najaar.

Financieel

 • De Leidse Reddingsbrigade kan geen aanspraak maken op de huidige steunregelingen van de overheid. Daarnaast is het ook niet duidelijk of de gemeente Leiden de kosten voor de zwembadhuur en het clubhuis doorbelast aan de Leidse Reddingsbrigade en Zwemschool Leiden. Dit is ook afhankelijk van het advies van NOC-NSF.
 • We onderzoeken of er mogelijkheden zijn om tot een vorm van compensatie te komen. Deze zal dan verrekend worden met de contributie voor het tweede halfjaar.

Algemene ledenvergadering

 • Gezien de verlenging van de maatregelen is het niet opportuun om de ALV voor de zomervakantie te laten plaatsvinden. We kunnen namelijk niet garanderen dat de 1,5 meter afstand gehandhaafd kan worden.
 • We hebben daarom besloten om de grens voor vergunningsplichtige evenementen aan te houden voor het organiseren van de ALV.
 • Onder voorbehoud is de nieuwe datum voor de ALV: maandag 14 september 2020.

Afsluiting

We begrijpen dat het een lastige tijd is voor iedereen, en willen jullie ook de mogelijkheid geven om vragen te stellen aan ons, daarom organiseren we op donderdagavond 30 april 2020 om 20:00 een digitale bijeenkomst. Hier presenteren we huidige genomen maatregelen, willen we graag gebruik maken van jullie creativiteit om mogelijke oplossingen met elkaar te bedenken voor de opties tot compensatie. We maken voor deze bijeenkomst gebruik van Microsoft Teams en je kan aansluiten via deze link (virtuele inloop vanaf 19:45).

Blijf gezond en we hopen elkaar weer snel te zien.

Namens de Leidse Reddingsbrigade,
Marieke, Tessa, Thessa, Jeffrey, Joris, Michel en Rense

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}