9

juli

Competentiedag succesvol

door Auto // in Nieuws

Op zaterdag 7 juli 2012 is vanwege de omzetting naar de nieuwe Hulpverleningslijn een competentiedag georganiseerd. Deze dag is voor allen die in het bezit zijn van een KNBRD diploma en een geldig EHBO en bewakend lid zijn. Met behulp van deze competentie dag was aan te tonen dat zij opstapper kwaliteiten bezitten. Ieder die in het bezit is van varend redden opstapper of bink heeft hiervoor papieren. Maar enkele redders onder ons hebben geen officiële bonds opleiding hiervoor kunnen doen, maar zijn binnen de brigade hiervoor opgeleid. Deelname aan deze dag geeft hen de mogelijkheid om, mits het bijbehorende opleidingsplan goed gekeurd word, als nog de zelfde vrijstellingen te behalen als diegene die wel de officiële varend redden opleiding hebben kunnen doen.

Later deze zomer zal er nog een dag georganiseerd worden. Verdere communicatie volgt hier nog over. Dus had jij er 7 juli ook bij willen zijn, omdat jij met het zelfde probleem zit. Mail dan even naar bewakingen@lrb.nu

Dan zul je benaderd worden voor de volgende competentie dag om daar je kunnen te laten zien. Houdt er rekening mee dat je een interne vaaropleiding gevolgd dient te hebben, bewakend lid dient te zijn en in het bezit dient te zijn van KNBRD B en een geldig EHBO.

Benieuwd hoe de competentiedag ging… lees dan snel verder.

Om 11:00 uur werd er bij de loodsverzameld om te starten met de competentiedag. Binnen de vereniging zijn leden aanwezig waarbij de omzetting al rond is. Dit komt doordat zij bondsofficial zijn, of omdat het via een andere brigade loopt. Vier vrijwilligers hadden aangeboden om de competenties te komen beoordelen.

Allereerst werd er gestart met het klaarmaken van de boot. Hierbij werd gelijk de basis boot- en motorkennis getest. Toen de boot klaar gemaakt was kon hij naar de helling gereden worden voor het te water laten. Hierbij werd de kennis betrefd te trailer en het te water laten getest. Toen de boot in het water lag, heeft de gehele groep zich verplaatst naar het strandje bij Warmond. Hier werd de groep in tweeën gesplitst. De ene helft begon met het laten zien van de opstapper competenties op de boot, de andere helft begon met kennis over knopen, het gebied, vaarregels, navigatie en communicatie.

De groep in de boot moest onder andere zaken laten zien als hoe gedraag je je aanboord, hoe help je je schipper het beste, hoe assisteer je bij aan- en afmeren en het aanvaren van een drenkeling om deze vervolgens aan boord te nemen.

Toen elke groep klaar was, kon er gewisselt worden. Waardoor aan het einde allen hun competenties hebben kunnen tonen.

Er kan gezegd worden dat het een geslaagde dag was, en dat de kandidaten zich goed hebben ingezet. En ook het weer zat mee, aangezien het de gehele dag zonnig is geweest. Op woensdag 11 juli zal door de beoordelaars bepaald worden welke vrijstellingen er gegeven kunnen worden. Zij zullen met z’n vieren een zo eerlijk en rechtvaardige beslissing nemen. De kandidaten zullen vervolgens zo snel mogelijk op de hoogte gebracht worden van de uitslag.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}