15

mei

Commissie Bewakingen

door Auto // in Nieuws

De aftrap voor het bewakingsseizoen 2010 is al weer geweest. Zo hebben we al bewaakt bij het evenement ‘Voorkaag’ van de KWV de Kaag en tijdens de rommelmarkt op Koninginnedag in de binnenstad van Leiden.

Bij deze laatste bewaking waren we met twee boten aanwezig. De Commissie Promotie was ook aanwezig om informatie te geven over de LRB en het verkopen van reddingsklossen en lifehammers. Er is hier veel verkocht, dus ook een goede start voor de CPR.

Tijdens het winterseizoen hebben we niet stil gezeten. Zo hebben we nieuwe materialen aangeschaft en het e.e.a. onderhoud uitgevoerd. Zo hebben we nieuwe zeilkleding kunnen aanschaffen. De oude waren niet meer waterdicht en aan vervanging toe. Mede door het financieel positieve jaar 2009 konden we dit aanschaffen.

Naast nieuwe kleding was ook de beugel met verlichting op de snelle boot (Duarry) aan vervanging toe. De bestaande beugel was al kapot gegaan tijdens het bewakingsseizoen 2009. Toen hebben we de beugel voor nood gerepareerd zodat deze het bewakingsseizoen nog even meekon.

De oude beugel was van aluminium gemaakt en was gaan scheuren op de lassen. Hierdoor viel deze aan het einde van het seizoen bijna uit elkaar. De nieuwe beugel die nu gemaakt is, is van RVS. Dit is wel zwaarder dan aluminium maar kan meer hebben. Verder is er het gebruikelijke onderhoud uitgevoerd zoals de onderhoudsbeurten aan de motoren.

In de botenloods zijn enkele aanpassingen gemaakt. Zo zijn er een aantal haken opgehangen voor o.a. lijnen maar ook voor de verlichtingsbalken. Deze stonden in een hoek, waardoor er wat sneller onderdelen kapot kunnen gaan, zoals verlichtingskapjes. Nu hangen deze netjes boven de kledingstok.

Hieronder een aantal foto’s van de nieuwe beugel. Op de website van de LRB staan nog een aantal foto’s van de beugel (natuurlijk in kleur!)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}