30

juni

CIOS Bivak Kamp

door Auto // in Nieuws

Het eerste CIOS bivak kamp was een zeer geslaagde onderneming. Op zaterdag 7 mei verzamelde de CIOS begeleiders en LRB leden zich om 12 uur op Leiden CS. Toen iedereen er was en alle bagage ingeladen, in de auto zat, konden we op weg naar het oude historische plaatsje Brielle.

Onderweg werd duidelijk dat alle LRB leden hun goede humeur hadden mee genomen. Iets wat je aan het begin van de reis, over het weer niet kon zeggen. Naarmate we dichter bij Brielle en dus ook onze bivak kamp plek kwamen hield het op met regenen. Het hele verdere kamp hebben we verschrikkelijke mazel gehad want er is geen druppel meer gevallen.

Eenmaal op bestemming aangekomen, stond er een oud baken met kannonen en hele verhalen over hoe het er vroeger aan toe ging. Dit baken is met bewondering bekeken. Vooral het uitzicht over de Brielse maas Oostervorne was de moeite waard. Toen was het tijd voor de lunch.

Na de lunch starten de loop tocht naar het kamp. Deze tocht ging door dicht begroeid bos en open strandjes. Onderweg werden er lente uitjes geplukt voor de brandnetelsoep die tijdens het avond eten gegeten zou worden.

Een van de opdrachten onderweg was (zoals dat verwacht mag worden van echte redders) een brancard maken van takken en touw om vervolgens een walvis te vervoeren naar het volgende strand. Het spel hete dan ook niet voor niets SAVE THE WALE.

Na heel wat kilometers (fout) lopen op kompas en graden kwamen we aan in het bivak kamp.

Het kamp was al grotendeels opgezet. Iedereen had de keus: slapen in een zelf gemaakte, niet waterdichte bivak tent (alleen weg gelegd voor echte bikkels) of een kampeertent. Terwijl iedereen zijn slaapzak uitrolden, werd de barbecue aan gestoken en een heerlijk feestmaal klaargemaakt. Uiteraard ontbrak de zelfgemaakte brandnetelsoep met heerlijke lente uitjes niet.

Toen iedereen voldaan was, was er tijd om uit te buiken bij een groot kampvuur met marshmallows.

Het nacht spel was een smokkel spel met een aantal posten. Het stukje bos waar het zich afspeelde was heel dicht begroeid wat het erg leuk maakte.

Rond 2 uur was het stil op het kamp en lag iedereen in zijn slaapzak te slapen als roosjes.

De volgende dag half 7 op om lekker te ontbijten en vervolgens het kamp af te breken. 2 bikkels namen nog een duik in het frisse water van de Brielse maas. Na wat bal spelletjes werd de looptocht terug gestart. In Brielle stonden de busjes klaar om af te reizen naar Leiden. Het afscheid viel zwaar. In deze, nog geen, 48 uur zijn er sterke banden ontstaan tussen de LRB leden

Het CIOS bivak team bedankt de LRB, de deelnemers en de gemeente Leiden voor het mogelijk maken van deze geweldige ervaring.

Suzanne Haneveld.

LRB medewerker en 2e jaars CIOS student.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}