31

mei

Bewaking Sloeproeien

door Auto // in Nieuws

Afgelopen zaterdag 28 mei verzamelden al om 9.00 uur 5 bewakende leden zich bij de loods. Maarten, Martha, Ruben, Linda en Rianne stonden op hun vrije zaterdagochtend klaar om de Duarry en de Vlet te water te laten. Zodra de boten in het water lagen gingen ze op weg naar de Kaagsociëteit. Vanaf daar vertrokken de sloeproeiers om na een rondje roeien daar ook weer te eindigen. Benieuwd wat ze verder meemaakten, klik dan verder.

Onderweg naar de Kaag bedacht Martha zich dat ze vergeten was zich op te maken, dus wat ging ze doen? Juist, ze pakte haar make-up tasje uit haar tas en maakte zich op. Wat ze alleen nog niet wist was dat het later allemaal van haar gezicht afgewassen zou worden. Eenmaal bij de Kaagsociëteit aangekomen kregen ze een klein lunchpakketje en na een klein halfuurtje wachten gingen de damens roeiers van start. De vlet ging met hun mee om te assisteren mocht er iets mis gaan. Een halfuurtje later vertrokken de heren, onder begeleiding van de Duarry met Maarten, Linda en Ruben aanboord. Terwijl Martha en Rianne achter de dames aan voeren besloten ze er voor te zorgen dat ze alle meren eens uit hun hoofd zouden leren. Zo wisten ze aan het einde van de dag dat ze door het stoomboten gat waren gegaan, langs het tuinders- of kogjespolder (het eiland) naar het Norremeer zijn gevaren. Vervolgens naar de Dieperpoel zijn gegaan en via een klein rondje langs het eilandje Faljeril naar de Eijmerspoel zijn gevaren. Vervolgens gingen ze de Kever op via de Spijkerboor. Vervolgens gingen ze door het Groot Kerkegat en de Sever om het eiland Oude Kooi heen. Vervolgens gingen ze via de Spijkerboor weer terug het Zweiland op. Vervolgens gingen de roeiers het Joppe op en via de Leede bij Warmond weer terug. Via de Spriet en de Laeck gingen ze terug het zweiland op naar de finisch lijn. Voor de heren gold de zelfde ronde maar die was op de Kever nog net iets groter. 

‘s Middags gingen de Gigs van start. Ze gingen een nog iets groter rondje, helemaal om het eiland Buurterpolder heen. De meeste sloeproeiers hadden het wel zwaar door de weersomstandigheden, maar waren ondanks dat wel aardig op tijd binnen. De laatste helaas had een verschil van meer dan een uur met de een na laatste. Hierdoor bleven onze redders nog veel langer in het slechte weer. Onderhand was de golfhoogte gestegen, en dit leverde aardig wat natte pakken aanboord van de vlet, die de laatste sloep volgde. Deze sloep was zo paars als een aubergine, dus al snel werd het de aubergine genoemd in plaats van sloep Onder de Toren uit Zeeland. En het blijkt dus inderdaad waar te zijn, aubergines kunnen niet roeien. Maar toch moedig dat ze de hele tocht hebben volgehouden. 

Vervolgens waren ze rond half 6 terug bij de Kaagsociëteit. Na daar afgemeld te hebben konden ze terug naar de loods. Onderweg ving de vlet nog aardig wat golfjes op, en waren Martha, Linda en Rianne aardig nat geworden, ondanks de zeiljas en zeilbroek die ze aan hadden. En kou… ach wat is dat, daar heb je geen last van hoor met windkracht 5. 

Nadat de boten uit het water gehaald waren en in de loods gezet waren konden onze bewakers weer naar huis. Martha en Rianne moesten nog even boodschappen doen. Dus dat gingen ze even snel doen bij de Digros. Echter vond het Digros personeel dit wat minder grappig, want ze sopten door de winkel. Dus het personeel kon alle natte voetsporen achter hun volgen en opdweilen….

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}