11

juli

Bewaking roeiwedstrijden

door Auto // in Nieuws

Afgelopen zaterdag 26 juni 2010 waren er door roeivereniging Die Leythe roeiwedstrijden georganiseerd. Om de veiligheid van de roeiers te waarborgen waren beide boten van de LRB aanwezig. De Duarry werd bemand door Leanne en Rob en op de vlet zaten Daphne en Rianne.

Terwijl het zonnetje brandde hadden Daphne en Rianne al tijdens het eerste kwartier, of te wel aan het begin van de eerste wedstrijd, actie: een omgeslagen boot! Voorzichtig door het parcours varend gingen ze op weg naar de drenkeling. Doordat dit varen heel langzaam en voorzichtig moest gebeuren om te voorkomen dat andere boten ook om zouden slaan, duurde het enkele minuten voordat ze ter plaatse konden zijn. Gelukkig was de roeister ondertussen met haar boot bij de kant aangekomen. Ze had behalve een nat pak geen verwondingen en kon vervolgens weer verder roeien. De vlet kon terugkeren naar haar positie tussen de finish en de Hooghkamerbrug.

Ondertussen aan de andere kant van het kanaal, bij de start van het parcours lagen Rob en Leanne boten tegen te houden. Na enige tijd kwam er een boot die maar niet wilde begrijpen waarom er geen doorgang was door het kanaal. Dus hij voer door, gelukkig kwam hij niet ver doordat hij stuitte op andere boten die voor de start lagen. Toen het kanaal weer vrij gegeven was, voer hij vrolijk door, maar wel te hard. Ondertussen hadden Rob en Leanne al contact gehad met de politie en nog voordat de boot het kanaal uit was, werd hij al onderschept. De politie heeft netjes naar zijn verhaal geluisterd en uiteindelijk toch besloten om een boete uit te schrijven.

De rest van de bewaking verliep rustig. Maar toen kwam het terug varen naar de loods. Door het prachtige weer was het behoorlijk druk in de grachten van Leiden. Helaas bevonden zich op het water aardig wat mensen die niet wisten hoe ze moesten varen, en dit leverde aardig wat lastige situaties op. Door het vele uitwijken en het rustige varen waren de vlet en de Duarry al snel van elkaar gescheiden. Hierdoor moest de vlet op eigen kracht de weg terug vinden naar de loods, wat voor Rianne en Daphne wel even wat nadenken betekende. Uiteindelijk zijn ze heelhuids en zonder problemen daar aangekomen. De bewaking kon beschouwt worden als geslaagd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}