29

september

Bewaking Nakaag 2008

door Auto // in Nieuws

Afgelopen weekend (27 en 28-9) was het weer zover: de Nakaag bewaking bij de KWV de Kaag. Twee dagen bewaken bij de zeilwedstrijden. Bij de zeilwedstijden hoort natuurlijk ook wind. Helaas liet deze het afgelopen weekend het afweten.

Op zaterdag begon de dag mooi zonder bewolking en niks tot weinig wind. Met een wind (?) uit het zuid zuid oosten werd de 1e start gemaakt vanaf het Norremeer. Nadat een aantal klasse waren gestart en een aantal toch echt te laat kwamen voor de start werd halverwege de start de wedstrijd gestaakt. Dus zijn we optimisten en splachen gaan slepen terug naar de Kaag-soos. In de middag werd er een definitief besluit genomen om niet verder te gaan en maar hopen op een zuchtje wind de volgende dag.

Op zondag was het heerlijk rustig weer en bijna geen zuchtje wind. Dus was het de ochtend rustig doorkomen met koffie drinken op het water en wat te varen. Aan het begin van de middag kwam er dan toch een zuchtje wind waarmee toch gezeild kon worden. De wind kwam uit het westen. Een mooi zeilrondje vanaf het Zweiland naar het Norremeer, Dieperpoel terug via het Norremeer, Laak en een stukje Zweiland. Ook vandaag werd het bij 1 wedstrijd gehouden.

Dit was een rustige bewaking voor de Nakaag en een mooie afsluiting voor het bewakingsseizoen bij de KWV de Kaag.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}