27

oktober

Bewaking evenement Polsstokverspringen 3 oktober 2009

door Auto // in Nieuws

Op 3 oktober is het jarenlang groot feest in Leiden. Een stukje geschiedenis is dat, zo word er door de gehele stand allerlei evenementen gehouden zoals een grote optocht, grote kermis en het evenement Polsstokverspringen.
Ook dit jaar was het evenement polsstokverspringen terug van weg geweest (laatste in 2007) na de goed verlopen vorige edities, was dit de 4e keer.
Bij dit evenement proberen studenten die zich van te voren hebben opgegeven met een stok over het water te springen van de Steenschuur naar het van de Werfpark. Dit onder luid gejuich van het vele publiek aan de kant.

Waar water is met een evenement is ook de Leidse Reddingsbrigade te vinden. 
Zo ook dit jaar. De bewakers Danny en Mike (speciaal de middag opgeofferd om o.a. de (veelal Leidse) springers uit het koude water te halen). 
Naast de groep studenten die namens de Leidse studentenverenigingen sprongen waren er ook een aantal mensen uit het publiek die de gok namen. Ja en dan lijkt het zo makkelijk als het voorgedaan wordt door de jongen van het demonstratieteam van de Polsstokbond Holland. Helaas haalde niemand in 1 keer droog de overkant. Enkele studenten lukten dit wel in de 2e keer. Hierbij haalde zij punten zodat aan het einde de bekers verdeeld konden worden.

Het evenement stond nog op het punt om niet door te gaan i.v.m. de hard wind. Deze blaasde het luchtkussen weg waar je op moest landen om een droog pak te halen. Door een paar zware ijzeren ringen aan het luchtkussen te bevestigen kon deze ook nergens meer naar toe. Verder hebben wij gelukkig geen eerste hulp hoeven geven. Ook geen springers uit het water hoeven te halen. Wat dan wel? Nou een hoge hoed uit het water te ‘vissen’ van een lid van de de 3-oktober vereniging. 
Tussendoor werden we door Fred Holswilder voorzien van voedsel: een groot portie kibbeling! Smaakte lekker (, alleen mochten wij ook de rommel er van opruimen). 
Al met al een goed verlopen bewaking.

Danny Captein

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}