Voor de ALV zijn er een aantal heerlijke gerechten genuttigd. De koks van deze avond waren geleverd door de DC, Mike Holswilder en Jeffrey Veldt. Alle gerechten waren zonder vlees, maar als je dat niet wist, miste je het ook niet. Voor de mensen die het graag zelf een keer willen maken, en voor iedereen die er niet bij kon zijn. De totale bereidingstijd is ongeveer 60 minuten, waarvan 20 minuten voorbereiding.
Torta Salata Con Pesto e Pomodori Secchi
Ingrediënten:
Bladerdeeg
2 uien
150 ml slagroom
3 eieren
Pesto
5 zongedroogde tomaten
5 roma grote tomaten
geraspte belegen kaas
Benodigdheden:
Ovenschotel
Bakpapier of folie
Vooraf
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bedek de ovenschaal met bakpapier of aluminiumfolie
Bereidingswijze:
Stap 1: Bedek de ovenschaal met bladerdeeg
Stap 2: Snij de uien in (smalle) halve ringen en bedek de bodem van bladerdeeg hiermee.
Stap 3: Doe in een kom de slagroom en de eieren en ong 2 a 3 el pesto, flink mixen.
Stap 4: Giet dit op de bodem met de uien.
Stap 5: Snij de zongedroogde tomaatjes in smalle reepjes en verdeel dit over het mengsel.
Stap 6: Snij de tomaten in (smalle) plakken en bedek de taart hiermee.
Stap 7: Doe op elke plak tomaat een beetje pesto.
Stap 8: Bedek de taart nu met geraspte kaas.
Stap 9: 40 minuten afbakken op 200 gr.
Stap 10: Genieten van de heerlijke smaaksensatie.
In de volgende Hurksprong het recept van de ALV wraps!