14

september

Albert de Vos als redder!

door Auto // in Nieuws

Eerst mij even voorstellen:

Albert de Vos Warmond

Op een zaterdag 8 september ’07 liep ik in Warmond op de Gemeente haven. Het feest "De Schippertjes dagen" was in volle gang. In de vroege middag na het aanhoren en genieten van de schipperskoren. Kwam ik ook bij de stand van de Reddingsbrigade.

Een goed stel vrijwilligers gaven heel duidelijk antwoorden op de vele vragen die ik had. Gezellig en hėėl a deskundig mijn complimenten.

Op een gegeven moment vroeg een van die vrijwilligers "Wil U een stukje mee varen met de reddingsboot" na enige twijfel stemde ik toch toe. Nou de Reddingsboot was in mijn ogen een reddingsbootje, maar wel alles er op en er aan. Er werd deskundig een wind dichte jas aangeboden en een zwemvest. Na de nodige instructies waar ik het beste kon gaan zitten en hoe ik mij vast moest houden vaarden we rustig weg.

Van 2 naar 12 km per uur, waar we sneller mochten varen gingen we vol uit. Geweldige ervaring. Goede uitleg over korte en lange golven, Bakboord en Stuurboord.

Midden op de Kagerplassen aangekomen lag er een zeilboot op zijkant, vijf jonge mensen lagen in het water om de bijna gezonken boot leeg te hozen. Ėėn van die jongens was door nat hij trilde van de kou over zijn hele lichaam, die jongen stapte over in de reddingsboot snel een wind vrije jas aan, van ėėn van de jongens van de reddingsboot en een aluminium deken omgeslagen klasse verzorging. De zeilboot werd aan een lijn gebonden en opgesleept na veel heen en weer gepraat werd het duidelijk waar ze vandaan kwamen een klein eilandje midden op de Kagerplassen. Vakkundig werd er gevaren.

Nadat de drenkelingen veilig aan wal gezet waren, terug naar het begin van afvaart. Ik een prachtige ervaring rijker en van mijn kant een groot compliment aan alle vrijwilligers van dat kleine Reddingsbootje.

Bedankt dat ik (even) mee mocht varen. Jullie verdienen alle en meer subsidies. Klasse!

EEN HANDVOL HULP IS BETER

DAN EEN VRACHT MET PREKEN

VosJE
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}