14

maart

53 Vrijwilligers van de Reddingsbrigade ontvangen Koninklijke inhuldigingsmedaille

door Auto // in Nieuws

Gisteravond hebben 53 vrijwilligers van de Reddingsbrigade uit handen van de heer Loek Pfundt (Strategisch adviseur Innovatie van Brandweer Amsterdam-Amstelland) de inhuldigingsmedaille ontvangen voor hun inzet tijdens de Koningsvaart als onderdeel van de kroning van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

De vrijwilligers droegen, met 14 varende eenheden bij aan de waterveiligheid tijdens de vaartocht van de koning en koningin over het IJ in Amsterdam. Ook werd elders in Amsterdam aan de brandweer bijstand geleverd in de grachten. Dat hun inspanning niet onopgemerkt is gebleven wordt zeer gewaardeerd.

Tijdens de uitreiking van de medailles memoreerde Loek Pfundt dat, ondanks het korte tijdsbestek voor de organisatie, de Reddingsbrigade heeft laten zien een betrouwbare partner te zijn en de Brandweer Amsterdam-Amstelland ook in de toekomst graag op deze wijze wil samenwerken met de vrijwillige redders.

Directeur Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland sprak zijn trots uit over de knappe prestatie die in korte tijd is neergezet en dankte Loek Pfundt voor het vertrouwen van de opdrachtgever. Hij ziet de geslaagde inzet tijdens de koningsvaart zowel als een resultaat van als een stimulans voor de ingezette kwaliteitsontwikkeling binnen Reddingsbrigade Nederland en de verdergaande samenwerking tussen brigades.  

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}