23

maart

23ste Nacht van Leiderdorp

door Auto // in Nieuws

Afgelopen zaterdag 20 maart deed een zeer gemotiveerd team, onder leiding van Femmie, mee aan de 23ste nacht van Leiderdorp. Om precies 18.00 uur werd het startschot gegeven en ging de eerste zwemmer, Mirjam, te water.

Al in de eerste paar minuten was er wat stress op de kant. Dit was niet omdat Mirjam niet goed zwom, maar wel omdat het hele rooster, dat Femmie met veel zorg had opgesteld, moest worden omgegooid. Het team van Leiderdorp II had namelijk mensen te kort en omdat wij wel twee mensen konden missen, hebben we hen uit de brand geholpen. Johan en Linda waren zo vriendelijk om uit te komen voor Leiderdorp II.

Nadat Mirjam keihard gezwommen had sprong Daphne er in om onze aantal meters te vermeerderen. Na Daphne mochten Daan en Wouter zich van hun beste kant laten zien, met als gevolg dat we om 19.00 uur al in totaal 2.800 meter hadden gezwommen. Om 19.00 uur mochten Rianne, Ckees, Mario en de vriendin van Mario, Astrid zich van hun beste kant laten zien en ook Martha kwam nog om ons team te versterken. Dit was niet geheel zonder resultaat, om 20.00 uur hadden we er namelijk al 5.800 meter op zitten.

Ondertussen werden op de kant de tellers volgens het schema afgewisseld. Om 21.00 uur zaten we op 8.550 meter en een uur later al op 11.500 meter.  Zo tussen 22.00 uur en 23.00 uur kwamen er nog wat extra supporters binnenvallen om ons aan te moedigen. Zo stonden Danny, Pieter en Marieke aan de kant en ook Teun en Kim kwamen nog langs. Na fikse aanmoediging van de supporters zaten we om 23.00 uur op 14.100 meter.

Om middennacht hadden we 17.000 meter er op zitten en hadden we twee uurtjes te gaan. Ondanks dat de zwemmers toch wel moe aan het worden waren bleven ze keihard doorzwemmen. Om 01.00 uur behaalden we dan ook 19.850 meter. Ongemerkt was het zo tijd voor de laatste zwemmer, Daan, om de laatste meters af te leggen.

Toen iedereen uit het water was, was het snel omkleden en wachten op de officiële uitslag. In totaal hebben we 22.800 meter gezwommen, met gemiddeld per kwartier 713 meter. Dit betekend dat we op de ranglijst op de 13e plaats zijn geëindigd, Leiderdorp II, de scouting en Venlo zijn achter ons geëindigd. De eerste plaats ging naar LZ 1886 (wedstrijd) met 37.950 meter.

Ondanks dat we 13e zijn geworden hebben we toch een mooie prestatie neergezet met onze 22.800 meter en wat misschien nog wel veel belangrijker is, is dat we heel veel plezier gehad hebben. Het ziet er naar uit dat iedereen volgend jaar weer mee doet. Dus op naar volgend jaar! 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}