20

oktober

100 jaar Reddingsbrigade Nederland vaartocht van start

door Auto // in Nieuws

Reddingsbrigade Nederland bestaat dit jaar 100 jaar. Al een eeuw staan de vrijwillige lifeguards van de Reddingsbrigade klaar om Nederland veilig van het water te laten genieten. Om dat te vieren zal dit weekend ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum een vaartocht plaatsvinden en zal het jubileumjaar zondag 22 oktober worden afgesloten met een vereeuwiging van de Reddingsbrigade in Madurodam.

Reddingsbrigades varen van IJmuiden naar Madurodam voor het goede doel & onthulling miniatuur reddingspost
Zaterdag 21 en zondag 22 oktober varen lifeguards, van reddingsbrigades afkomstig uit verschillende delen van het land, van IJmuiden naar Madurodam. 50 lifeguards zullen varend in open reddingsboten een afstand afleggen van  zo’™n 100 km.  Ze willen daarmee geld ophalen voor het goede doel:  Kinderen die financieel niet in de gelegenheid zijn om een zwemdiploma te halen, de mogelijkheid bieden  dit wel te doen. Op die manier helpen we met elkaar om in Nederland de zwemvaardigheid te vergroten en meer mensen veilig van het water te laten genieten.

Maarten van der Weijden zwemt mee en onthult miniatuur reddingspost in Madurodam
Op het laatste stuk van de vaartocht zal oud Olympisch- en Wereldkampioen Openwaterzwemmen Maarten van der Weijden zondag 22 oktober meezwemmen met de vaartocht. Als openwater zwemmer kent hij de risico’™s van het zwemmen in open water en weet als geen ander hoe belangrijk een goede zwemvaardigheid is. Vanaf het Malieveld tot aan Madurodam zwemt Maarten van der Weijden mee, waarna hij de miniatuur reddingspost op Madurodam zal onthullen in samenwerking met de locoburgemeester van Madurodam.

Het startschot van de 100 jaar Reddingsbrigade Nederland vaartocht  zal zaterdagochtend 21 oktober om 08.30 uur worden gegeven door  Koen Breedveld, directeur Reddingsbrigade Nederland,  in de Seaport Marine IJmuiden ( Kennemerboulevard 540, IJmuiden ). Zondagmiddag rond 15.00 uur komen de deelnemers van de vaartocht aan bij Madurodam en zal aansluitend de miniatuur reddingspost worden onthuld te ere van het 100-jarig jubileum van Reddingsbrigade Nederland.

De start vindt plaats op zaterdagochtend 21 oktober om 08.30 uur. U bent van harte uitgenodigd bij het startschot van de vaartocht 100 jaar Reddingsbrigade Nederland aanwezig te zijn.


Donatie voor het goed doel:   
Wilt u ook een steentje bijdragen aan het goede doel van de vaartocht en op die manier helpen de zwemvaardigheid in Nederland te vergroten? Klik dan hier of u kunt een bijdrage overmaken op NL14INGB00000007625 t.n.v KNBRD, o.v.v. bijdrage goede doel vaartocht.


_____________________________________________________________________________________________________________________________________

De route van de 100 jaar Reddingsbrigade Nederland vaartocht op 21 & 22 oktober 2017:

Dag 1 ) Zaterdag 21 oktober;  IJmuiden ‘“ Leimuiden
start 08.30 uur in IJmuiden  via Zaandam en Amsterdam zal de tocht rond 17.00 uur afmeren in Leimuiden (De Rijk B.V. ‘“ Noordeinde 21 te Leimuiden)

Dag 2 ) Zondag 22 oktober; Leimuiden ‘“  Madurodam ( Den Haag)
Start om 08.30 uur in Leimuiden ( De Rijk B.V. ‘“ Noordeinde 21 te Leimuiden) via Leidschendam naar het Malieveld in Den Haag ‘“ hier zal openwater zwemmer Maarten van der Weijden zich  bij de vaartocht voegen  ( Koningsgracht t.h.v. de Bosbrug ) om het laatste stuk mee te zwemmen naar Madurodam ‘“ rond 15.00 uur aankomst bij Madurodam  ( George Maduroplein 1 ).

Na het afmeren van de boten zullen de lifeguards te voet verder gaan naar Madurodam om daar aanwezig te zijn bij de onthulling van de miniatuur reddingspost en het opgehaalde bedrag voor  het goede doel bekend te maken.

Deelnemende reddingsbrigades aan de 100 jaar Reddingsbrigade Nederland vaartocht zijn:
Heerhugowaard               ‘“ Reddingsbrigade Heerhugowaard        – 1 vaartuig

Uden                                – Reddingsbrigade Uden                           – 1 vaartuig

Utrecht                              – Utrechtse Reddingsbrigade                  – 3 vaartuigen

Venlo                                 – Venlose Reddingsbrigade                     – 1 vaartuig


Indien u als journalist bij het startschot aanwezig wilt zijn of elders op de route verslag wilt doen van de vaartocht dan ontvangen wij daar graag bericht van via Elske Hoving 06 ‘“ 22 94 79 34.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}